Kiemelt projektek

 • PIM Önarckép Álarcokban

  Petőfi Irodalmi Múzeum

  A Petőfi Irodalmi Múzeum 2017. május 15. - 2018. október 28. között látogatható Önarckép álarcokban.

 • Arany 201 koncert és Arany 200 koncertsorozat

  Vigadó, Budapest

  A Kaláka együttes Arany 200 című koncertjével egész évben turnézott: a hazai és a magyar határhoz közeli településeken kívül jártak Oslóban, Koppenhágában, Tokióban, Szöulban, Ausztráliában, Amerikában, Németországban és Indiában  is, ahol részt vettek Arany János hi

 • Aranyozás

  Örkény Színház

  Az Örkény Színház teljes társulata fellépett a teátrum Aranyozás című estjén (2017.09.24.), amelynek nyitó verssora Weöres Sándor Hódolat Arany Jánosnak című verséből származik: „És palota épül a puszta beszédből, ráfészkel a napfény, tornya égig ér

 • SzínArany

  Radnóti Színház, Budapest

  A női sorsokat középpontba állító SzínArany című estet a költő 200. születésnapján (2017.10.27.) tűzte műsorra a Radnóti Színház.

 • Arany-óra

  Szegedi Nemzeti Színház, Szeged

  A Szegedi Nemzeti Színház az Arany-balladákra épülő Arany-órát tűzte műsorára (2018.01.29). A rendhagyó produkcióban elhangzó művek hangszerelés nélkül, énekhangra írva csendültek fel több szólamban, hiszen az ének mindig segít közelebb hozni egy műfajt a befoga

 • Ádámok és Évák Ünnepe

  Veszprémi Petőfi Színház

  A Veszprém Petőfi Színház az elmúlt hét évhez hasonlóan idén is csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepe nevű programhoz (2018.

 • Arany 200 nyitóünnepség a Toldival

  Nemzeti Színház, Budapest

  Az Arany 200 Emlékév nyitóünnepségének (2017.03.02.) a Nemzeti Színház adott helyet egy igazán méltó darabbal:  a Pesti Színházban régóta műsoron lévő Paczolay Béla rendezte Toldival, méghozzá olyan stílusban, amelyet felnőttek és fiatalok egyformán

 • Arany János Emlékév békéscsabai programsorozata

  Békéscsabai Jókai Színház

  A Békéscsabai Jókai Színház három előadással tisztelgett Arany János emléke és életműve előtt. Céljuk elsősorban az volt hogy közelebb hozzák a nézőkhöz Arany János művészetét, személyiségét.

 • Arany200 - Országos Lemezbemutató Turné

  Pécs, Zsolnai Negyed

  Az Arany-200 előadás 12 tagú nagyzenekar, 2 színművész, és 2 balett táncművész közreműködésével jön létre. A hangszeres kiosztásban a klasszikus zenei hangzás és a mai populáris filmzenei hatások egyaránt érvényesülnek. 

 • Arany után szabadon! - AranyCORE

  Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet az ország egyik legnagyobb szövegírójával jam-elni? Ha igen, itt a lehetőség, hogy velünk zenélj! Az AranyCORE egy zeneverseny, ami az Arany János emlékév kapcsán az ország valaha volt legnagyobb nyelvmágusának állít emléket.

 • 215 éves az Országos Széchényi Könyvtár

  Az Országos Széchényi Könyvtár háromnapos alapítási ünneppel emlékezik meg az intézmény fennállásának 215. évéről. Kaláka koncert, családi nap, országos Arany-szavalóverseny és tudományos konferencia teszi méltóvá a nagy múltú intézmény jubileumi eseményét.

 • Önarckép álarcokban

  Május 15-én nyílt meg az Önéletrajz álarcokban című kiállítás a 200 évvel ezelőtt született Arany János tiszteletére a Petőfi Irodalmi Múzeumban.